Graag stel ik mijzelf even voor aan u,

Mijn naam is Marije van de Velde-Bakker.
Al vanaf kleins af aan ben ik gek op dieren.
Ik heb mijn opleiding Dierenverzorging afgerond en al tijdens mijn laatste jaar school ben ik al stage gaan lopen bij een ervaren trimster. 
Ik bemerkte al snel dat ik dit zelf ook wilde leren en ben in dat zelfde jaar nog gestart met de cursus Honden toiletteren.
In 2009 heb ik de opleiding afgerond en ben nu gediplomeerd hondentrimster.
Later heb ik masterclas poedelknippen gedaan.

Voor vragen of een afspraak kunt u bellen met 0111 - 46 35 38 er is een beantwoorder aangesloten voor de momenten dat ik een hond aan het trimmen ben.

We zijn Aequor Erkend Leerbedrijf, stageplaatsen zijn in overleg mogelijk

Informatie

Uw hond staat op de tafel vast aan een halsband en indien nodig een buikband, dit om te voorkomen dat de hond van tafel kan vallen/ springen.

Sommige eigenaren willen graag bij de hond blijven tijdens de trimbeurt. 
De hond kan erg onzeker worden en uw aandacht vragen. Als het baasje weg is, heb ik een beter sociaal contact met de hond. 
U kunt dus het beste even boodschappen gaan doen totdat de hond weer klaar is.
Ik bel wanneer u de hond kunt halen, kom niet uit u zelf vast langs, de hond kan hier onrustig van worden en dit maakt voor mij het verder behandelen moeilijk.

Ik reserveer tijd voor u en de hond, dus mocht u verhinderd zijn laat dit dan minimaal 1 dag van te voren weten, daar ik anders genoodzaakt ben om kosten in rekening te brengen. 

Heeft u moeite met het borstelen van u hond dan ik geef u graag een gratis borsteladvies.

Voor al u accessoires wat betreft uw hond zoals borstels, kammen, shampoo en parfum kunt u ook bij mij terecht! 
Het wordt dan voor u besteld als het niet voorradig is.

Hoe vaak moet mij hond naar de trimsalon?

Dit is heel verschillend en ook afhankelijk van de vacht. Het is algemeen bekend dat honden die gecastreerd of gesteriliseerd zijn een dikkere en vollere vacht krijgen/ hebben en dus wat vaker naar de trimsalon zullen moeten. 

Maar om u een idee te geven:

Poedelvachten:  4-8 maal per jaar
Ruwharige vachten: 2-4 maal per jaar
Spaniëlvachten: 4-6 maal per jaar

Uw hond kan wel moe zijn van de trimbeurt, dus maak geen lange wandelingen meteen daarna. 
Laat de hond lekker tot rust komen.

Tips en trucs 

  • Laat de hond goed uit voordat deze gebracht wordt, het is niet fijn als de hond z’n behoefte op moet houden of deze op de trimtafel deponeert.
  • Breng de hond nooit met een volle maag, sommige honden raken in de stress en kunnen hun eten dan uitbraken.
  • Als uw hond bepaalde medicijnen gebruikt, of een aandoening heeft kunt u dit het beste even van te voren melden.
  • Probeer uw hond zo droog mogelijk te brengen, aangezien een natte vacht niet goed behandelbaar is.
  • Als uw hond een ruwharige vacht heeft was hem dan niet een paar dagen voor de trimbeurt. De vacht is dan niet goed meer te behandelen.
  • Veel mensen denken dat honden gewoon met mensen- of babyshampoo gewassen kunnen worden. Elke shampoo voor mensen werkt op basis van zeep. Door het gebruik hiervan zal de huid van de hond uitdrogen en de natuurlijke vetlaag van de hond zal weggewassen worden.
  • Een goede hondenshampoo bevat geen zeep. Hierdoor zal de huid dus niet uitdrogen en de vetlaag niet weg gewassen worden.

 

Behandelingen

Trimmen:

Trimmen is het algemene woord voor de vachtverzorging van uw hond. Bij de trimbeurt hoort ook het knippen van de nagels, het schoonmaken van de oren en het legen van de anaalklieren (indien nodig) 

Plukken: 

Dit is het met de hand verwijderen van het loszittende dode haar. 
Dit gebeurd bijvoorbeeld bij een Bouvier, West Highland White terriër, en Cairn terrier.

De honden met een ruwe vacht worden op deze manier van hun haar verlost. Dit haar valt niet vanzelf uit en moet op tijd verwijderd worden. Als dit niet op tijd gebeurd kunnen sommige honden erg last krijgen van jeuk door de loszittende dode haren. Ook is het niet goed om te vroeg naar de trimsalon te komen voor de plukbeurt. Dan zit het haar nog niet los genoeg en kan het nog niet geplukt worden. De vachtsoort bestaat uit twee lagen waarbij de bovenste laag (het dekhaar) eruit wordt geplukt. De onderste laag (onderwol) zal blijven zitten.

Een ruwharige vacht met een schaar of tondeuse behandelen levert een enorme verandering in structuur van de vacht op. Deze verandering treedt vaak na één verkeerde behandeling al op en is zeer moeilijk of niet te herstellen. Bovendien blijven de dode haren (het dekhaar) zitten en kunnen huidproblemen veroorzaken. 

Knippen en/of scheren: 

Dit is het inkorten van de vacht met een schaar of tondeuse. 
Sommige honden worden alleen geknipt en bij anderen wordt een combinatie van knippen en scheren toegepast. De poedel is een goed voorbeeld van de combinatie knippen en scheren. Ook de Maltezers, Shih Tzu’s en vaak Maltezers worden zowel geknipt als geschoren. Dit type honden hebben lange doorgroeiende haren. 

Ontwollen: 

Dit is het verwijderen van de onderwol bij de hond. Dit gebeurd bijvoorbeeld bij de Labrador, New foundlander en alle andere rassen met een stokhaarvacht. Bij deze vachtsoort vindt 2 keer per jaar een rui plaats, waarbij de onderwol loslaat. Het beste is om in één keer alle onderwol eruit te borstelen en daarna de vacht een aantal weken met rust te laten. Een borstel- en wasbeurt in de trimsalon kan de hond sneller door de rui heen helpen. 

Ontklitten:

Dit is het verwijderen van klitten in de vacht. Soms zijn de klitten zo erg dat deze er niet meer uit zijn te borstelen. Er zit dan niets anders op dan de vacht te scheren. Als er niets gedaan wordt aan een vacht die in de klit zit, wordt dit alleen maar erger en gaan de klitten tot op de huid zitten waardoor de vacht niet meer kan ademen. Hierdoor kunnen huidirritaties ontstaan waardoor ze gaan krabben. De klitten trekken ook aan de huid waar de hond erg veel last van kan hebben. 

Effileren: 

Dit is het uitdunnen van de vacht, waardoor je een zo glad mogelijk resultaat krijgt. Dit wordt gedaan met een enkele of dubbele getande schaar. Dit gebeurd bijvoorbeeld bij Setters en Spaniëls.

Wassen: 

Zowel kortharige als langharige honden komen in de trimsalon voor een wasbeurt. We weten allemaal dat sommige honden een vreemde voorkeur hebben voor het zwemmen in vieze slootjes, rollen in vogelpoep en andere aparte gewoontes.

Omdat dit erg kan gaan stinken, willen sommige mensen de hond soms eens extra wassen. Dit kan niet zonder dat een hond geborsteld en ontdaan wordt van zijn dode haren

 

Timsalon Zierikzee - Dierenpension De Hooge Meet